Bina Kolon Güçlendirme belirli prosedürler izlenerek gerçekleştirilir. Ancak, bazı özel kuralların ve gereksinimlerin karşılanması gerekir. Koşullar genellikle takviye oranı, donatıların boyutu, çelik çubukların aralığı, yanal bağların veya spirallerin boyutu ve aralığı, beton kaplamanın kalınlığı, çelik çubukların sayısı ve kolonun boyutları ile ilgilidir.
Modern ticari yapıdaki en büyük yeniliklerden ikisi çeliğin geliştirilmesi ve betonun icadı olmuştur. Kendi başlarına kullanıldıklarında, hatırı sayılır güçlü yanları vardır, ancak yine de çok sayıda zayıflıkları vardır. Bir araya geldiklerinde, ticari inşaatın büyük bölümünün (çoğunlukla kelimenin tam anlamıyla) temel direği haline gelirler. Bu parçada, inşaat ekiplerinin betonarme sütunlar kullanarak yapılar inşa etmesi için gereken adımlara bakacağız.
Betonarme kolon, dökülen beton kullanılarak güçlendirilmiş bir dizi dikey çelik kiriştir. Bu kolonlar, ağır yükleri bir yapının uzunluğu boyunca levhaya aktarmak ve ardından onu çevredeki toprağa aktarmak gibi istisnai bir iş yapar. Betonarme kolonlar, büyük yüksekliklere uzanan tüm binaların ağırlığını taşıyabilecek kapasitededir.
Büyük yük taşıma gücü büyük sorumluluk getirir - bu nedenle ticari yapı arızalarının çoğu, betonarme kolonların erken bozulmasından kaynaklanır. Bu arızalar, sırayla, genellikle uygun olmayan inşaat uygulamalarının sonucudur. Uygun Betonarme kolon yapım süreçlerini sağlamak için, betonarme kolon konstrüksiyonunun dört aşaması vardır.
Bu aşamada, kolonların nereye yerleştirileceğini belirlemek için halat veya diğer işaretleyiciler kullanılarak Betonarme kolonlarının konumu belirlenir. Yük taşıma kapasitelerinin dağılımını sağlamak için bir şantiyede bir ızgara modelinde birçok kolon yerleştirilmiştir.
Plan ve yapısal çizimlerden elde edilen veriler birleştirilerek, ayrıntılı kolon gereklilikleri ve şartları belirtilir. Bu özellikler, sütunların boyutlarını ve tasarımın geri kalanıyla ilgili belirtilen adlarını içerir.
Çelik kirişlere beton uygulanmadan önce, kalıcı pozisyonuna sertleşirken onu içerecek formların inşa edilmesi gerekir. Formlar, kat yüksekliklerine ve her bölümün yapısal tasarımına göre inşa edilir. Beton karışımının doku, boyut ve şekil açısından tutarsız hale gelmesine bir örnek olan beton ayrışmasını önlemek için özen gösterilir.
Kirişler yerleştirildikten sonra kalıplar inşa edilir, kolay kısım her kolon kalıbına betonu dökmektir. Betonu kalıplara manuel olarak yerleştirmek daha zordur, bu nedenle birçok betonarme kolon inşaat uzmanı kalıplarını doldurmak için bir beton pompası kullanır.
Sonuç? Muhtemelen nesiller boyu sürecek inanılmaz derecede kararlı bir sütun. Kaliteli Betonarme sütun tabanlı ticari yapıya ihtiyacınız varsa , Durak İnşaat profesyonellerinden başkasına bakmayın .